Back to top

Pere Mata confirma una quarantena de casos al sociosanitari Monterols

Una plataforma en defensa de la sanitat pública havia denunciat aquest dimarts al vespre que el centre estava sota mínims i que s'hi havia confirmat un brot que afectava a 50 persones. De fet, als 40 casos del sociosanitari, cal sumar-hi 10 més que es troben ingressats a l'Hospital Sant Joan.
Sociosanitari Monterols

L'Institut Pere Mata ha confirmat aquest dimecres que el centre sociosanitari Monterols té, a hores d'ara, 22 casos de coronavirus positius entre els pacients i que tots ells es troben aillats a les plantes 0 i 1 de l'equipament. Segons la direcció, aquestes plantes actualment es troben ocupades al 50% de la seva capacitat. 

A més, però, també es confirmen 18 professionals sanitaris positius de COVID-19, tots ells confinats als seus domicilis particulars. Segons la direcció, s'ha contractat personal necessari per suplir les baixes laborals i també s'han reforçat les plantes 0 i 1 amb una persona més d'infermeria per torn, el que representa un increment de sis infermers. La plataforma Marea Blanca havia denunciat que la situació d'assistència als pacients era mínima. 

Més pacients al Sant Joan

Segons expliquen des del Pere Mata, a la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica de l'Hospital Sant Joan també hi ha 10 persones positives de COVID-19. Aquí és on es van derivar els primers pacients que es van detectar al sociosanitari Monterols. De fet, aquesta unitat, està gestionada des de Pere Mata. 

La direcció de Pere Mata assegura que s'estan prenent les mesures pertinents de seguretat i higiene. 

Paraules clau:

Notícies relacionades