Back to top

Perfilant la Zona de Baixes Emissions de Reus

Segons la normativa vigent, Reus, de la mateixa manera que la resta de ciutats de més de 50.000 habitants, han de presentar un projecte de zona de baixes emissions abans del 2023 i que pugui ser implantat l'any següent

Aquest és el mapa del centre de la ciutat de Reus i l'espai marcat en vermell serà com a mínim, l'espai urbà que inclourà la Zona de Baixes Emissions que s'instaurarà a Reus abans de 2024.

L'Ajuntament de Reus continua treballant, a través de la Comissió de Mobilitat Sostenible, per ordenar i millorar la circulació del centre de la ciutat. Segons la normativa vigent, Reus, de la mateixa manera que la resta de ciutats de més de 50.000 habitants, han de presentar un projecte de Zona de Baixes Emissions abans del 2023 i que pugui ser implantat l'any següent.

Com Reus ha expulsat el cotxe del centre de la ciutat

A hores d'ara, el consistori ha licitat l'estudi que ha de definir exactament l'espai urbà que comptarà amb limitacions de circulació: està clar que aquesta zona de baixes emissions inclourà el Tomb de Ravals, nucli històric de la ciutat, tot i que des del consistori no es descarta que pugui anar més enllà.

L'objectiu final és millorar la vida de la ciutadania i promoure l'ús de vehicles saludables com la bicicleta, a més de tenir cura del vianant a la ciutat. Tot i això, des del consistori deixen clar que la implantació del projecte serà progressiu, per evitar un impacte econòmic en les butxaques dels reusencs i reusenques.

Què n'opinen els reusencs?

Paraules clau:

Notícies relacionades