Back to top

Personal del CAP Sant Pere s'oposa al preacord per al nou conveni laboral

Liderats per CATAC, l'únic sindicat de la taula negociadora que no l'ha firmat, carreguen contra una proposta que veuen com un greuge comparatiu entre els metges i la resta de personal

L'Institut Català de la Salut, l'ICS, està en plena negociació del nou conveni laboral per als centres sanitaris que gestiona. Un d'aquests és el CAP Sant Pere de Reus, que aquest dimecres ha viscut una mobilització en contra del preacord signat per la majoria dels sindicats presents a la mesa negociadora. Dels que hi són, l'únic que no s'hi ha avingut és CATAC, que consideren que suposa un greuge comparatiu entre el personal mèdic i la resta de serveis sanitaris.

Entre els col·lectius que s'oposen al preacord hi ha el personal d'infermeria. Critiquen que no se'ls reconeix ni la categoria laboral ni la formació que tenen, perquè al document es considera una diplomatura quan fa anys que és un grau universitari. Carreguen contra el fet que l'ICS els hagi incrementat les funcions i tasques, però no prevegi cap increment salarial.

Reclamen que es reconeguin les feines que se'ls encarreguen

Una de les infermeres del centre, Clàudia Vallès, critica que "continuem assumint noves tasques per les quals ens considerem capacitades, però per a les quals també necessitem un suport legal que ens empari". Per tot plegat, el personal d'infermeria farà seguiment de processos assistencials de patologies cròniques i agudes segons les competències que els pertoquen, però sense abordar tasques no reconegudes. Zeladors, administració i personal de manteniment són altres col·lectius que s'oposen al preacord de conveni.

En general consideren que suposa un greuge comparatiu entre els professionals mèdics i la resta de personal sanitari pel que fa a condicions laborals i econòmiques. El representant sindical d'UCITAC, Josep Tutusaus, qualifica el preacord de "vergonya". "Dos anys negociant un preacord per firmar això de pressa i corrent", lamenta. Etziba que "com sempre, els beneficiats sempre és el mateix col·lectiu, els metges; de fet hem de posar un 10 al sindicat de metges, perquè aconsegueixen el que volien".

En la mateixa línia es mostra Pilar Alcántara, representant de CATAC. Posa sobre la taula que "tots els sindicats ho han signat i nosaltres no hi estem d'acord, és una discriminació entre estaments". És per això que aposta per descartar el preacord i reprendre les negociacions. Per tot plegat, des del sector sanitari no es descarten ni noves mobilitzacions, ni a arribar a convocar vaga.

Connexió en directe 

Paraules clau: