Back to top

El personal sanitari diu 'prou' contra les agressions físiques i verbals

Sota el lema "Els meus guants no són de boxa, cuida a qui et cuida", el sindicat CATAC vol visibilitzar aquestes situacions i animen a aquells professionals que no comuniquen les agressions a l'Institut Català de Salut a fer-ho.

El personal sanitari ha iniciat una campanya contra les agressions que pateixen per part de pacients. Sota el lema "Els meus guants no són de boxa, cuida a qui et cuida", el sindicat CATAC-CTS ha engegat aquest divendres des del CAP de Sant Pere una campanya per lluitar contra aquestes agressions, que en la gran majoria dels casos, sobretot quan es tracta d'insults, no es comuniquen a l'ICS i per tant, no s'investiguen.

A més, amb les restriccions d'accés als centres sanitaris per la pandèmia, asseguren que aquest tipus d'agressions està creixent, sobretot als Centres d'Atenció Primària. Apunten, d'altra banda, que cada cop són més perseguits per pacients a través de les xarxes socials.

Un centenar de denúncies

En el cas del Camp de Tarragona, durant el 2020, les agressions van suposar un 10% de les de Catalunya, sumant un total de 93, set de les quals van ser físiques i denunciades als Mossos pels treballadors que en van ser víctimes. Són xifres similars a les d'anys anteriors, malgrat que molts centres van estar tancats durant els primers mesos de pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades