Back to top

Pesquen més de 14.500 peixos del Pantà de Riudecanyes

Els animals aquàtics del pantà de Riudecanyes s'han caçat per assegurar que la poca aigua que quedava no es faci malbé. Tots els peixos que s'han extret són d'espècies invasores.

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, han iniciat tasques a finals d'aquest mes d'octubre per a retirar els peixos d'espècies invasores del Pantà de Riudecanyes. Tot plegat per a evitar que, amb la poca aigua que queda a l'embassament, es produeixi un episodi de mortaldat i podreixi l'aigua. Avui, el pantà es troba al 4% de la seva capacitat i es compta amb aquesta aigua per a ús de boca per als pobles de Duesaigües i el mateix Riudecanyes. 

Una vegada finalitzades les tasques, el Departament n'ha fet balanç i durant més d'una setmana de feina, s'han pescat 540 kg d'animals. En concret, de carpins i carpes se n'han extret 89 i 66 respectivament. Els carpins pesen sobre els 3 kg, mentre que les carpes poden oscil·lar entre els 2 i els 14 kg. D'altra banda, també es van capturar 53 exemplars de luciperques, 22 de rutils i 6 de tortugues americanes. Però l'espècie més abundant ha estat l'alburn, del qual se n'han capturat 14.460. És una espècie molt petita que només arriba als 100 grams de pes. 

Com que els peixos que es pesquen són d'espècies invasores, entren en procés de sacrifici tal com marca la llei. Per la seva banda, les criatures d'origen autòcton que s'han caçat sí que s'han retornat a l'aigua. Tot i això, les quantitats han estat mínimes i que no posen en perill la qualitat de l'aigua restant. 

Paraules clau:

Notícies relacionades