Back to top

El Pi de Bofarull de Reus s'està morint

El pi, catalogat "arbre monumental d'interès nacional" per la Generalitat de Catalunya, té una edat fixada d'entre 300 i 350 anys

El pi de Bofarull situat a l'antiga carretera de Tarragona arriba a la fi dels seus dies. Així ho ha comunicat aquest dilluns al matí l'Ajuntament de Reus després de les pèrdues de vitalitat que ha tingut l'arbre en els darrers sis anys.

300-350 anys

L'arbre catalogat arbre monumental d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya té una edat fixada d'entre 300 i 350 anys i forma part del patrimoni històric i cultural de la ciutat. L'any 2015 ja es va detectar que començava a deteriorar-se i any rere any s'han anat realitzant diversos tractaments i aportacions de nutrients, incloent-hi aportacions de bioestimuladors per evitar la parada vegetativa, però aquestes no han estat suficients després de les temperatures tan elevades d'aquest estiu, l'arbre de més de 20 metres d'alçada ha patit unes conseqüències gairebé irreversibles.


L'Ajuntament, però té previst preservar l'arbre com a mostra del patrimoni natural reusenc i també aposta per mantenir el seu llegat plantant al lloc on es troba l'actual, un pi petit fill del tricentenari Pi de Bofarull.

A conseqüència d'aquest fet, s'aprofitarà per a actualitzar el catàleg d'arbres monumentals, notables i singulars del terme municipal de Reus. L'últim estudi data de 1999 i el pròxim preveu eliminar els arbres morts i incorporar-hi nous elements singulars.

Paraules clau:

Notícies relacionades