Back to top

El pla local de l'habitatge, solució pels pisos buits?

Aquest dilluns des de Canal Reus vam fer una radiografia del mapa de la comarca sobre la situació dels pisos buits i, avui, coneixem com i de quina manera està treballant l'Ajuntament de Reus per fer front a aquesta situació.

L'habitatge és un dret fonamental, i els pisos buits són un problema real que afecta a tot Catalunya, i lògicament, també al Baix Camp i a Reus. Des del consistori reusenc asseguren que són "l'únic Ajuntament que ha tirat endavant un projecte d'inspeccions d'habitatges buits" i que a hores d'ara hi ha al voltant de quaranta pisos als quals s'està demanant requisits a través de l'Agència Catalana de l'Habitatge i també a la de Consum. Les inspeccions i al·legacions pertinents es troben damunt la taula.

Pla local d'habitatge

Tot i això, Reus està centrant la gestió d'aquesta problemàtica en el marc d'actuació que passa pel pla local d'habitatge que s'ha d'aprovar en el pròxim plenari previst per finals de desembre. A més a més, des del consistori assenyalen que apliquen recàrregues a l'IBI en els habitatges buits, i bonifiquen als habitatges que entren al lloguer dins de la borsa social. 

Paraules clau:

Notícies relacionades