Back to top

El pla urbanístic del Ploms, aprovat en primera fase

L'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus ha aprovat en primera fase el Pla Especial d'Urbanisme del CN Reus Ploms. Es tracta del primer pas perquè l'entitat plomista pugui remodelar les seves instal·lacions.

El Pla Especial d'Urbanisme del Club Natació Reus Ploms ja està més a prop de ser aprovat. El primer pas era el vistiplau del consistori, i un cop assolit, la Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona és qui decidirà si el projecte tira endavant o no. L'aprovació significaria que el club podria vendre o cedir un 10% del club i, per tant, ingressaria una quantitat de diners que li permetria eixugar el deute i iniciar la remodelació de les seves instal·lacions.

Segons el Pla Especial d'Urbanisme al qual hi ha tingut accés Canal Reus, el club es divideix en sis zones: la pista d'atletisme, les instal·lacions esportives a l'aire lliure, els edificis del club, un bloc de pisos, un pavelló i l'aparcament. En total, una superfície de 38.912 m² d'ús esportiu, dels quals només són edificables 9.494 m². La proposta de l'entitat presidida per Isidre Guinjoan augmenta els metres quadrats edificables fins a 32.500 m², guanyant espai esportiu dins del club.

Canviar els usos dels equipaments

La clau de tot plegat és que el Pla General d'Urbanisme regula la possibilitat de variar l'assignació d'usos dels equipaments en un Pla Especial, com és el cas. Entre els usos admesos al sistema d'equipaments, a banda de l'esportiu, també hi ha l'ús sanitari-assistencial -des d'hospitals fins a clíniques veterinàries o llars d'avis, entre d'altres-.

L'acceptació de l'ús sanitari-assistencial resulta cabdal pel futur de l'entitat, ja que segons ha pogut saber aquest mitjà, l'opció que sona amb més força és, precisament, la implantació d'un geriàtric en la zona sanitària-assistencial, on ara hi ha les pistes de pàdel.

Paraules clau:

Notícies relacionades