Back to top

El Planet Reus aterra a la ciutat amb dos astronautes

La iniciativa s'emmarca dins de la campanya Planet Reus impulsat per la Regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus i té com a objectiu fomentar l'oci de qualitat i educatiu entre la joventut reusenca.

La ciutat de Reus ha rebut la visita de dos astronautes cridats pel Planet Reus que els ha portat a visitar els diferents instituts i els principals carrers del centre. L’acció, promoguda pel Casal de Joves la Palma de la regidoria de Salut i Ciutadania, té com a principal objectiu cridar l’atenció dels joves i aconseguir una resposta constant d’aquest col·lectiu.

La pandèmia generada per la Covid19 ha afectat de ple els joves privant-los de gairebé tot l’oci ofert fins ara a la ciutat; és per això que Planet Reus vol donar espais d’oci i lleure als joves que tinguin a veure amb l’esport, la cultura, l’art, la tecnologia...

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, explica que “el més important de Planet Reus és la implicació dels joves i les joves en la creació de propostes i la gestió de demandes sobre temes que els interessin per tal d’implicar tota la comunitat i impulsar projectes de gran impacte".

Cridar l'atenció dels més joves

Les accions realitzades fins ara s’han dut a terme amb l’objectiu de cridar l’atenció d’aquest col·lectiu. Els dos astronautes han fet aparicions als Instituts de Reus i s’han passejat per alguns dels espais més concorreguts de la ciutat amb l’objectiu de causar impacte i generar expectació entre els joves apostant per un oci i temps lliure de qualitat, divertit, educatiu i saludable.

Segons ha explicat Subirats, “la campanya del Planet Reus és un projecte transversal que, per una banda, pretén treballar des d’una perspectiva de treball comunitària i els diferents entorns dels joves (com l’entorn educatiu formal d’escoles i instituts, el d’oci i lleure o el d’oci nocturn) i transformar-los. I per l’altra banda, vol afavorir l’empoderament i emancipació dels i de les joves per tal d’augmentar el seu potencial de salut i disminuir l’ús de drogues”.

Planet Reus se centra, doncs, en el temps d’oci i lleure dels joves, ja que moltes de les coses que aprenen els macaran més que les apreses en l’entorn formal educatiu. És per això que s’ha treballat per aconseguir un finançament extra del Ministeri de Salut i aconseguir un total de 62.000 euros per a activitats i projectes aquest 2021.
 


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades