Back to top

Planificar la planificació

El pla estratègic de Reus continua amb les sessions de debat. Aquest dimecres ha estat el torn de la planificació com a eina estratègica.

El Castell del Cambrer és l'escenari cada quinze dies d'una xerrada a càrrec de diversos experts i per parlar de sectors diversos que discorren sobre el pla estratègic Reus Horitzó 32. Aquesta setmana ha estat el torn del pla estratègic en si mateix i les opcions que hi ha sobre la taula per transformar la ciutat a deu anys vista.

Hi han participat experts de diferents àmbits: Dolors Setó, de la URV, Josep Maria Piñol, també de la universitat i Jordi Bergadà, exregidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus. El debat va versar al voltant de com impulsar la participació i de què cal tenir en compte per planificar el futur de la ciutat des de diferents perspectives.

'Cal creure's els plans estratègics'

Una de les principals conclusions és que els documents que s'elaboren quan es planifica s'han de tenir en compte i que tot i que es puguin revisar i revisitar, cal que quan es plantegen i s'impulsen siguin creïbles per als agents implicats, sobretot els executors. S'han posat exemples de diversos plans estratègics que han acabat tancats en un calaix. 

La propera sessió serà el dia 1 juny i ha de servir per parlar sobre l'esport i la vida saludable. 

Paraules clau:

Notícies relacionades