Back to top

Plataforma per la llengua planta un gran tomàquet per la unitat del català

La Plataforma per la llengua ha presentat aquest cap de setmana una nova campanya. Sota el lema, 'Som 10 milions, som una llengua', l'ONG del català vol reivindicar la diversitat dialectal com una eina per enfortir i cohesionar la llengua, en lloc de debilitar-la política i lingüísticament
Tomàquet gegant de la Plataforma per la Llengua a la plaça Prim

La plataforma per la llengua  ha plantat aquest dissabte al matí un tomàquet gegant a la plaça Prim. També podríem parlar d'una tomàtiga o una pomata gegant, ja que el que han volgut reivindicar amb aquest gest és la unitat dels diferents dialectes que conformen la llengua catalana.

Laura Benseny, membre de Plataforma per la llengua, explica que han iniciat "una campanya a favor de la diversitat dialectal, però també de la unió territorial d'una mateixa llengua".  

Més enllà de la reivindicació lingüística la plataforma pel català també ha recollit signatures per una acció de caràcter polític, ja que consideren que de vegades s'utilitza la divisió dialectal per debilitar la força d'una llengua com el català. "Recollim suport per enviar una carta als diferents governs perquè deixin d'utilitzar la llengua com a eina política", ha apuntat en aquest sentit Benseny. 

Recollim suport per enviar una carta als diferents governs perquè deixin d'utilitzar la llengua com a eina política

Al llarg del matí, els reusencs han pogut participar en el joc dels dialectes, que ha consistit a ubicar cada mot referent al fruit vermell en el territori corresponent.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades