Back to top

Platges plenes per suportar millor la calor

Des de fa uns dies estem immersos en la primera onada de calor de l'estiu. A hores d'ara hi ha activada en fase d'alerta el pla PROCICAT per les altes temperatures, unes temperatures que, al Camp de Tarragona, poden superar els 35 graus.
platja Cambrils

Les platges de la Costa Daurada s'han omplert de banyistes que acudeixen al mar per suportar millor les altes temperatures, i és que aquest dissabte s'han arribat a valors que han fregat els 35 graus a la costa, i que s'han superat en punts com Reus, assolint la xifra de 36 graus i mig, amb una forta sensació de calor.

En casos així, el millor que es pot fer és mantenir-se hidratat bevent molta aigua i mullant-se la pell amb dutxes o banys. Els col·lectius més vulnerables davant les altes temperatures són els nadons, la gent gran i els malalts crònics, dels que s'ha de tenir especial cura.

Mentre aquestes calors angoixen a més d'un, d'altres les gaudeixen. Són turistes que vénen de llocs més freds i agraeixen les altes temperatures i els banys a la platja o piscina per refrescar-se. Aquest és el cas de l'argentí Eduardo Parodi, que diu que "nosaltres vam arribar ahir d'Argentina i allà estàvem sota zero, així que estem contentíssim amb aquesta onada de calor".

Posar-se crema de protecció pel sol, utilitzar gorres o barrets, i no exposar-se a les altes temperatures si no és necessari, són altres mesures que cal prendre en dies de calor extrema com la que està fent aquest cap de setmana. De cara a la setmana que ve sembla que les temperatures continuaran sent molt altes fins dimecres o dijous, que es preveu un canvi del temps amb l'arribada de més inestabilitat. Llavors continuarà fent calor però amb unes temperatures ja més normalitzades per l'època de l'any en què ens trobem.

La part més negra de l'onada de calor ha estat la víctima mortal que ha tingut lloc aquest divendres a Barcelona.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades