Back to top

El ple aprova la subvenció per ampliar el Centre de Lectura

També s'ha tirat endavant el nou reglament de participació ciutadana. D'altra banda, la CUP ha pressionat l'alcalde Carles Pellicer per saber quina serà la seva actuació sobre els judicis per l'1 d'octubre.
El ple aprova la subvenció per ampliar el Centre de Lectura

El plenari d'aquest dilluns ha aprovat la modificació de crèdit del pressupost de 2019 que permetrà, entre d'altres, la subvenció al Centre de Lectura. Això finançarà les obres d'ampliació de l'entitat, amb una reserva de 150.000 euros per a la primera fase d'execució. Aquesta modificació de crèdit, que també inclou les partides per a la climatització del Teatre Bartrina i les millores a la Boca de la Mina, ha acabat aprovada amb l'oposició de Ciutadans i l'abstenció de la CUP. "Realment hi ha entitats que per poder tirar endavant, o tenen el suport públic o és inviable", reconeix el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín. "Està totalment justificada aquesta subvenció? Més enllà de ser un bé d'interès públic, està en mans d'una entitat privada", opina el portaveu de C's a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.                     

D'altra banda, el ple també ha aprovat el nou reglament de participació ciutadana i el primer pla de polítiques LGTBI+, que no ha comptat amb el suport del Partit Popular. "La igualtat per tothom i no a la discriminació, però no estem d'acord amb aquest pla perquè és ideològic 100%", ha recriminat la regidora del PP a l'Ajuntament de Reus, Dolors Compte.

La darrera part del ple ha tingut la mirada posada sobre els judicis per l'1-O. L'alcalde Carles Pellicer ha rebutjat penjar la pancarta de l'Assemblea Nacional Catalana amb el lema #FakeJustice, 'justícia falsa' en anglès. Així ho ha fet després de les pressions de la CUP i l'ANC per secundar aquesta campanya, unes pressions que també han fet menció de la presència de VOX als carrers de Reus. "Perquè el divendres 1 de febrer a la manifestació convocada per l'ANC no va penjar la pancarta a l'ajuntament com molts altres consistoris van fer arreu del principat?", ha interpel·lat la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens. "El meu compromís institucional i personal amb un govern i consellers empresonats injustament, no està en dubte", ha respost l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. "L'Ajuntament de Reus té l'obligació de tractar totes les peticions d'ocupació de la via pública, siguin de l'entitat que siguin, ens agradin o no", ha afegit.

La preocupació per l'habitatge i les ocupacions també van ser protagonistes al ple d'aquest dilluns a través d'una moció de la CUP, que va acabar aprovant la creació d'un Consell Municipal d'Habitatge.

Paraules clau: