Back to top

El Ploms es planteja vendre o cedir patrimoni per subsistir

L'assemblea de socis d'aquest divendres al vespre pot resultar clau pel futur del Club Natació Reus Ploms. L'entitat es planteja vendre o cedir patrimoni per sanejar el deute que arrossega des del 2007 amb la promotora Proidecamp.

El Club Natació Reus Ploms continua treballant per sobreviure. La junta directiva de l'entitat, liderada per Isidre Guinjoan, proposarà a l'assemblea d'aquest divendres una proposta que ja està aixecant polseguera entre alguns socis. L'entitat presentarà la possibilitat de vendre o cedir una part de les instal·lacions per poder obtenir un rèdit econòmic que li permeti sobreviure: des de la casa del Llevadot fins a les pistes de pàdel.

Precisament, aquesta zona del club ja va ser motiu de debat en les eleccions del 2015 per reestructurar el deute de l'entitat. L'aleshores junta sortint d'Andreu Giménez va presentar una proposta que permetia que el Viding (que finalment va acabar a Tarragona) s'instal·lés en aquesta part del club, amb una concessió de quaranta anys que, un cop acabada, passaria a ser del Ploms.

reus ploms padel

D'altra banda, l'actual junta directiva no volia desprendre's de patrimoni de l'entitat i proposava refinançar el deute amb l'Institut Català de Finances. Sis anys després, s'ha girat la truita i ara els directius veuen la venda o cessió d'una part del club com a possible solució a la situació actual.

Dos milions d'euros de deute

El deute, que ronda els dos milions d'euros, s'arrossega des del 2007, quan la promotora Proidecamp avançava 700.000 euros al Ploms per la requalificació d'uns terrenys del club en els que s'havien d'aixecar blocs de pisos, un projecte tombat per la crisi econòmica. Doncs bé, fonts consultades per Canal Reus asseguren que l'actual deute que arrossega el club amb Proidecamp, s'ha de pagar entre finals d'any o l'inici del 2022.

En el cas què el soci del Ploms no accepti la proposta de viabilitat presentada per la junta d'Isidre Guinjoan, els directius dimitiran i convocaran eleccions, uns comicis que s'havien de celebrar igualment durant aquest 2021.

L'extrem de tot plegat és la dissolució del club, el que traslladaria, segons els estatuts, el problema a l'Ajuntament de Reus. Un govern que impulsa una piscina pagada amb diners públics i que serà de gestió privada en una altra zona de la ciutat. Un altre mar de crítiques entre els socis del Ploms. 

Paraules clau:

Notícies relacionades