Back to top

Pluja, un aparcament i un centenar de privilegiats: L’odissea del Pony a Reus

Un aiguat intermitent, però persistent ha obligat a anul·lar la primera nit de concerts de Sant Pere. El Pony Pisador, però, no ha renunciat a oferir el seu espectacle.

Dimarts 21 de juny. A les 22.00 h comença la festa. A les portes de Sant Pere, l’any de la represa després de la COVID, arrenca la primera de les nits de concerts a Reus, que no pararan fins al pròxim dia 29. El convidat d’excepció, però, és la pluja que obliga a suspendre els concerts d’El Pony Pisador i de Germà Negre. A les 23.00 h es pren la dolorosa decisió de frenar l’inici festiu de la Festa Major. 

Però mentre els grups dispersos per la plaça de la Llibertat -on s’havien de fer els concerts- encara comenten la jugada i les expectatives pels pròxims dies, els integrants d’El Pony Pisador decideixen iniciar un concert improvisat a l’aparcament municipal sota la plaça. Quatre cançons en un espai inimaginable, en acústic, i amb la participació d’un centenar de persones que aplaudeixen i canten les cançons dels barcelonins. La connexió entre el grup i els fans és absoluta. Devoció dels seguidors pels músics i amor d’aquests per la seva feina. Al cap i a la fi, l’assegurança s’havia encarregat de pagar-los el ‘bolo’, però ells no van voler renunciar a tocar i fer gaudir. 

La presència d’un cotxe de la Guàrdia Urbana a l’aparcament fa repensar les coses. Potser no és el millor lloc per fer un concert i tampoc cal anar a buscar problemes. Solució: Es busca un nou espai. 

Concert improvisat al Ferro

concert el pony pisador casal despertaferro

I dit i fet. El centenar de persones es mobilitzen, es fan unes trucades, i El Pony Pisador i tots aquells que els segueixen es traslladen a la Taverna del Despertaferro, al carrer Martí Napolità. I allà, i amb una mà al davant i una mà al darrere, amb dos altaveus i uns micros que no funcionen de tot bé, El Pony es guanya l’afecte etern dels reusencs i els fira vila que han tingut la paciència d’esperar fins a quarts d’una de la matinada. 

Concert breu, però excepcional, amb tots els èxits populars del grup i un públic entregat que s’hi deix els gargamellons. Primera nit de concerts de festa major a Reus. I el comentari al carrer un cop acabada la festa ho diu tot: ‘Això només pot passar a Reus’.

Paraules clau:

Notícies relacionades