Back to top

Un poble fet de música

El músic i artista Jordi Carré ha pujat aquest dissabte a l'escenari de l'Orfeó Reusenc amb una vintena d'instruments. Amb els seus sons i a través de cançons ben conegudes, ha explicat la història del poble de la música, on mai regna el silenci.
'El Poble de la Música'

'El Poble de la Música', un lloc en què tots els habitants toquen un instrument diferent. Aquest és l'indret que la companyia Escalivada ha donat a conèixer als espectadors, tant grans com petits, que han vingut de públic al Teatre de l'Orfeó Reusenc.

A través d'un conte com a fil conductor, el músic i artista Jordi Carré ha ofert un repertori que ha comptat amb una vintena d'instruments com el llaüt, el violí o la flauta travessera. Tots ells per explicar la història d'un rei avariciós que vol prohibir la música, però que s'acaba adonant que és l'única que pot salvar la seva filla i també un dels habitants del poble que havia ordenat empresonar. Una al·lusió que Carré ha utilitzat per recordar la situació en què es troben els 'Jordis' i els membres del govern.

Amb tants instruments i de sons tan diversos, entre el públic hi ha hagut una gran diversitat d'opinions pel que fa al moment preferit de l'espectacle. La majoria s'ha decantat per alguns dels instruments que han sentit, com ara el timbal, el clarinet o el sac de gemecs, mentre que d'altres han preferit el moment en què el rei alliberava el súbdit que estava entre reixes.

L'espectacle infantil 'El Poble de la Música' s'emmarca dins les activitats que l'Orfeó Reusenc realitza enguany per celebrar el seu centenari.

Paraules clau: