Back to top

Pobles del Priorat continuen buscant solucions a la falta d'aigua potable

La Vilella Baixa recorda que la solució més solvent, una potabilitzadora, no la pot assumir l'Ajuntament sol

Pobles del Priorat com la Vilella Baixa continuen buscant solucions a la falta d'aigua potable. Fa unes setmanes, la Generalitat va anunciar un acord amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per fer-los arribar aigua del sistema Garrigues Sud. A la pràctica, però, només s'ha solucionat una part del problema.

L'aigua que ara arriba al Priorat no és apta per a l'ús de boca, tot i que es pot fer servir per a altres usos domèstics. Sigui com sigui, és un pedaç que no ha servit per solucionar el problema de fons tal com ha explicat aquesta setmana l'alcaldessa del poble, Marta Camp, al programa La Comarcal de Canal Reus. Recorda que "estem sense aigua potable a l'aixeta des de finals del mes d'agost i, òbviament, es fa difícil".

És per això que "estem tenint en compte altres opcions de les quals ara mateix no puc parlar, però que ens farien arribar aigua potable". Sobre la taula, per tant, hi ha diverses opcions, però per plantejar una solució a llarg termini hi ha una prioritat clara. "Una d'elles seria tenir una potabilitzadora, cosa que no podem fer sols i necessitaríem l'ajut de les administracions públiques", detalla.

Tot i haver recuperat l'aigua per a ús domèstic, ja fa prop de cinc mesos que els veïns dels pobles afectats no poden beure aigua de l'aixeta. Una situació que han hagut d'incorporar al seu dia a dia, però que continuen confiant que puguin deixar enrere aviat.

Paraules clau:

Notícies relacionades