Back to top

Poca afluència al cribratge de monitors i infants de casals d'estiu

Un nombre molt reduït de nens i personal de casals i colònies d'estiu han acudit aquesta setmana a fer-se tests d'antígens gratuïts a les farmàcies.

Amb comptagotes. Així han arribat els primers monitors i infants que han participat al cribratge. Una estratègia del govern català per controlar brots a casals i colònies d'estiu i que es pot fer gratuïtament fins al setembre a les farmàcies de tota Catalunya. La campanya va adreçada concretament a qualsevol participant d'una activitat de lleure d'estiu o monitors sempre i quan tinguin més de 10 anys, no tinguin símptomes de covid i no hagin estat en contacte amb positius.

Test d'antígens i resultat immediat

Les proves són voluntàries i es fan individualment a les farmàcies, amb l'acompanyament d'un professional farmacèutic que supervisa tot el procés i recull les dades. El resultat del test d'antígens se sap en un màxim d'entre 15 i 20 minuts. Posteriorment, s'inclouen al sistema d'informació i es poden consultar a La Meva Salut. En cas de ser positiu, cal facilitar el telèfon de contacte i seguir les indicacions.

18 farmàcies de Reus participen al cribratge

Per fer-se el test, cal dur la targeta sanitària i la convocatòria de la direcció general de Joventut. A Reus, el cribratge es pot fer en una vintena de farmàcies de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades