Back to top

El poeta i escriptor Xavier Amorós, "El més Amic de Reus 2018"

Destacar una personalitat o entitat de Reus que hagi portat el nom de la ciutat més enllà del terme. Això és el que promou la distinció "El més Amic de Reus". Un reconeixement que, any rere any i des d'en fa més de 30, concedeix El Centre d'Amics de Reus.
xavier amorós recollint el guardó "El més amic de Reus"

Poques presentacions li calen a "El més amic de Reus 2018". Envoltat de familiars i amics, el poeta i escriptor Xavier Amorós ha rebut aquest guardó que reconeix la trajectòria d'il·lustres reusencs que s'han compromès amb la ciutat, i que amb el seu treball han donat a conèixer Reus fora de la població. Durant l'acte, Amorós ha expressat que els homenatjats haurien de ser cada un dels més de vuitanta convidats que han assistit a la festa, i ha dirigit els seus agraïments als qui el van introduir al món de la lectura.

També ha estat molt agraït a l'entitat que li ha lliurat el 36è guardó d'El Més Amic de Reus, de mans del seu president Joan Maria Mallafré.

Enmig de records i anècdotes, Amorós no ha perdut el sentit de l'humor, i quan li hem preguntat sobre si canviaria alguna cosa de la seva vida o creu que encara li queda alguna cosa per fer, ha expressat que "m'agradaria jugar a futbol al Reus Deportiu, a veure si ho aixequem una mica això".

Xavier Amorós, al dinar de lliurament del guardó el més amic de Reus 2018

Entre els guardons que ha rebut Xavier Amorós al llarg de la seva vida, hi ha el de Santiago Rusiñol, als Jocs Florals de la Llengua Catalana celebrats el 1958, o el Premi de Literatura Catalana en poesia, de la Generalitat de Catalunya.


DIES VIP

Paraules clau:

Notícies relacionades