Back to top

Polèmica al Jutjat de Falset per un gos

El Jutjat de Falset ha viscut aquest dijous al matí un cas polèmic. El jutge ha suspès una vista per un delicte d'apropiació indeguda d'un gos perquè ha considerat que hi ha un buit legal en la legislació animal. El cas es remunta al 2014, quan la parella que gestionava 'El Hogar' un centre de recuperació d'animals de Marçà es va separar i, ara, aquest estiu l'home s'hauria quedat amb el gos sense el permís de la dona.
Polèmica al Jutjat de Falset per un gos.

La història del gos Leben es remunta a l'any 2014 quan Jonas Amadeo Lucas i la seva exdona van obrir 'El Hogar', un centre de recuperació d'animals a Marçà. L'animal hi va començar a viure, després de ser rescatat per maltractaments. Temps després, la parella va separar-se, però ha estat aquest estiu que s'ha posat en dubte la custòdia de l'animal. L'exparella ha denunciat que l'estiu passat, el seu exmarit i també extreballador del centre, s'hauria endut tot i no ser-ne el propietari. Així, el judici d'aquest dijous havia de determinar si hi havia hagut apropiació indeguda del gos, però el jutge ha considerat que hi ha un buit en la legislació animal i ha suspès la vista, a l'espera de tenir més informació. L'advocat del denunciat, Jose Ángel Susín, ha explicat que 'el magistrat ha dit que efectivament hi ha un buit legal dins del codi legal en la classificació de les mascotes, de manera que no podem considerar als animals coses, però tampoc persones. Un fet que pot obrir portes a modificar la legislació'.

El denunciat veu en la decisió del jutge una esperança per tal que la legislació actual es modifiqui i tracti millor als animals. 'Pot marcar un abans i un després sobre com són tractats els animals a l'Estat com a persona jurídica', ha expressat Jonas Amadeo Lucas. 

Per la seva banda, l'acusació considera que es tracta d'un simple cas de furt i que s'ha magnificat el cas mediàticament. L'advocat de la denunciant, Pablo Barreneche, ha considerat que 'estem parlant d'un extreballador que s'ha endut un gos sense permís, és un furt'. Així mateix, Elena Tova ha demanat que 'es faci justícia pels animals, no pot robar un animal de la seva família, perquè hi ha altres llaços familiars'.

El judici ha aixecat una elevada expectació mediàtica, de fet fa setmanes que se'n parla al territori. Arran de la decisió de suspendre aquest dijous la vista, de moment el gos Leben es queda amb Jonas Amadeo Lucas.

Paraules clau: