Back to top

Polèmica per la vaga de metges

La vaga convocada pel sindicat de Metges de Catalunya, que es durà a terme entre el 26 i el 30 de novembre, porta cua. El sindicat USITAC critica que aquesta convocatòria només va dirigida als metges i deixa de banda la resta de professionals que treballen a l'Atenció Primària. Des del Col•legi de Metges de Tarragona donen suport a la vaga per tal reclamar més facultatius.
Josep Tutusaus, secretari general d'USITAC .

El sindicat de Metges de Catalunya ha convocat una vaga de facultatius que s'allargarà durant cinc dies, del 26 al 30 de novembre. El col·lectiu té tres grans reclamacions. La principal exigeix una reducció de la càrrega assistencial que passaria per limitar les visites diàries per consultes a 28. En aquest sentit, reclamen també la reposició de gairebé un miler de professionals de l'atenció primària que s'haurien perdut en deu anys a tot Catalunya. Manuel Carasol, metge de família i membre del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, destaca que 'entenem que cal ofertar totes les places MIR de metge de família i ampliar-les, així com aconseguir un temps de visita mínim de 12 minuts i no com ara que és de 6 a 10 minuts'.

Un posicionament que ja ha aixecat crítiques per part d'altres sindicats, com el d'USITAC. Tot i que donen suport a la vaga, rebutgen que s'hagi de dur a terme durant 5 dies, per les conseqüències de sou que tindrà en els treballadors, però també en les llistes d'espera. El secretari general d'USITAC, Josep Tutusaus, detalla que 'no estem d'acord amb les formes perquè als caps no hi treballen només metges, sinó que hi ha infermeria, auxiliars administratius, manteniment i molta gent que, sovint, pateixen aquestes mancances'.

A la vegada, el secretari d'organització d'USITAC, Alfred Maza, recorda que 'hem denunciat en dues ocasions el problema de manca de pediatres al CAP Sant Pere'. En clau de territori, altres exemples que posen des del Sindicat de Metges és el del CAP de Mont-roig del Camp. Expliquen que aquest hauria de comptar amb sis metges i, actualment, només compta amb dos.

Paraules clau: