Back to top

Polèmica a Reus per la nova franquícia de menjar ràpid

La CUP Reus retreu que l'alcalde i el regidor d'empresa facin promoció del nou establiment de menjar ràpid

La CUP de Reus denuncia que l’Alcalde Carles Pellicer i el regidor d’Empresa i Ocupació Carles Prats facin publicitat de la nova cadena de menjar ràpid dels EUA, ‘Popeyes’, durant la seva inauguració el passat 2 de novembre a Reus.

Consideren que aquest posicionament va en contra dels valors de l’Economia Social i Solidària, així com de la lògica de protegir el petit comerç i de proximitat. Afegeixen que aquests tipus d’establiment, del mateix propietari que Burger King, va en contra del consum saludable i sostenible i potencia la precarietat laboral.

carles pellicer popeyes
Imatge de l'acte de presentació de POPEYES a Reus

De fet, la setmana passada els cupaires ho van posar de manifest a les seves xarxes socials. Concretament, la CUP acusa al govern municipal de fer desaparèixer el teixit comercial local i de proximitat del que històricament ha gaudit la ciutat.

En aquest sentit recorden la construcció del Centre Comercial La Fira i la constant inauguració de Mercadonas, la qual cosa suposa un perill pels petits botiguers i autònoms. També lamenten la decisió ferma del govern en tancar el mercat municipal del Carrilet, “un espai d’alimentació de qualitat i proximitat, amb l’excusa que no dóna prou diners”.

Finalment els anticapitalistes insisteixen en un model de comerç de proximitat, sostenible i saludable, que garanteixi condicions laborals dignes i faci xarxa entre el veïnat. Exclamen que tot i que el govern s’uneixi a programes i faci escenificacions per una Economia Social i Solidària, a la pràctica actua en sentit contrari.

Paraules clau:

Notícies relacionades