Back to top

El Port de Tarragona entrega els guardons de la VII edició del Premi de Narrativa Curta

Les set persones guanyadores han rebut el premi a bord de la Golondrina. Més de 40 treballs van participar en aquesta edició 2020

El Port de Tarragona ha fet l’entrega dels guardons als set joves guanyadors de la VII edició del Premi de Narrativa Curta a bord de la Golondrina, i mantenint totes les mesures de seguretat.

Els representants del jurat han lliurat el reconeixement i els guardons als guanyadors i guanyadores en un acte senzill previ a una excursió amb Golondrina.

Les persones guanyadores del certamen literari, organitzat conjuntament pel Port de Tarragona i els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, han rebut el premi acompanyades de dues persones del seu entorn proper.

El jovent guardonat ha rebut un diploma de reconeixement, una tauleta tàctil i l’Atles Històric del Port de Tarragona, a més, també visitarà el nou Museu del Port, acompanyat pels seus companys de classe, quan hagi finalitzat la rehabilitació integral d’aquest espai emblemàtic cultural tarragoní.

Promoció de l'ús literari

premi

El Premi de Narrativa Curta és un certamen que té per objectiu promoure l’ús literari del català als instituts i centres de Formació Professional del Camp de Tarragona. L’edició ha atorgat un primer i segon premi a quatre categories.

La primera per a un primer i segon d’ESO que han recaigut en Anna Pallejà i Julia Guinaldo respectivament. En la segona categoria, per a tercer i quart d’ESO, Biel Ramon i Alexandra Sans són les persones guanyadores.

La tercera categoria, Batxillerat, té com a persones guanyadores l’Arnau Virgili i la Martina Salvadó. La categoria en llengua anglesa ha comptat només amb l’Eva López com a guanyadora, mentre que el segon premi d’aquesta categoria va quedar desert.

Cal afegir que el jurat va seleccionar vuit treballs a més dels set guanyadors que, per la seva qualitat ,va considerar que eren mereixedors de ser publicats juntament amb els treballs guanyadors en l’edició digital.

El Port es posarà en contacte amb les persones creadores d’aquests vuit treballs per informar-los, i en breu, es podrà consultar aquí la publicació de les obres guanyadores i els vuit treballs afegits pel jurat. El Port de Tarragona vol aprofitar l’ocasió per agrair i reconèixer tots els treballs presentats i felicitar molt especialment a l’Anna, la Júlia, el Biel, l’Alexandra, l’Arnau, la Martina i l’Eva.

Un premi literari consolidat

El Port de Tarragona va convocar el I Premi de narrativa curta Port de Tarragona el 2014, amb l'objectiu de promoure l’ús literari del català als centres de secundària del Tarragonès.

Tots els treballs, dirigits a un públic jove d’entre 12 i 19 anys, han de tractar sobre temes portuaris o marítims preferentment del litoral tarragoní. Hi poden participar tots els centres educatius públics, concertats i privats.

Paraules clau:

Notícies relacionades