Back to top

El Port de Tarragona obté 1,6 milions d’euros de la UE per la renovació de l'edifici d'oficines

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) subvenciona amb 1.606.450,04 euros les solucions sostenibles del projecte de rehabilitació

El Port de Tarragona ha rebut 1.606.450,04 euros de la Unió Europea mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a la realització del projecte de renovació energètica d’edificis i infraestructures,concretament la rehabilitació amb criteris sostenibles de l’antic edifici d’oficines de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

port tgn

A finals de l’any 2018 la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port va presentar el projectea la Unió Europea detallant i emfatitzant cadascuna de les actuacions sostenibles en què està basat el projecte.

Al juliol de 2019, el FEDER va emetre un informe favorable relatiu a l’expedient presentat pel Port de Tarragona. A partir d’aquest moment, el Port té un termini màxim de trenta-sis mesos per a la realització de les obres.

Criteris d'ecoeficiència

port tgn

El projecte incorpora els criteris d’ecoeficiència obligatoris pel Decret 21/2006 de la Generalitat de Catalunya relatius a l’aigua, energia, materials i sistemes constructiusi els residus, objectius incorporats al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 presentat recentment pel Port de Tarragona.

Alguns dels conceptes que han fet possible aquest suport econòmic, per part de la Unió Europea,són la rehabilitació integral de l’edifici donant la màxima importància a l’eficiència energètica mitjançant un sistema que permet aïllar tèrmicament la façana a la vegada que dóna una funció impermeabilitzant.

També s'ha projectat dotar l'edifici d'una fusteria amb trencament de pont tèrmic i envidriament amb vidre càmera amb lluna exterior de control solar i baixa emissió, i s'eliminaranla totalitat de ponts tèrmics.

Totes les intervencions tenen com a objectiu aconseguir que l’edifici tingui prestacions energètiques de forma passiva, amb el suport de les instal·lacions per aconseguir les condicions òptimes pel desenvolupament de l’activitat prevista a l’interior de l’edifici

Paraules clau:

Notícies relacionades