Back to top

El Port de Tarragona serà el port peninsular amb una connexió més ràpida amb Turquia

L'ens portuari ha presentat un nou servei regular ro-ro de short sea shipping amb Turquia. Es tracta d'un nou de caràcter setmanal que tindrà capacitat per moure unes 210 unitats de transport (UTI) de càrrega rodada, amb la possibilitat de carregar contenidors, maquinària pesant o càrregues especials.

El president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, i el president de l'empresa logística EKOL Logistics, Ahmet Musul, han presentat una nova ruta comercial ro-ro amb el port d'Izmir a Turquia.

Es tracta d'un nou servei de caràcter setmanal que tindrà capacitat per moure unes 210 unitats de transport (UTI) de càrrega rodada, incloent-hi camions i semiremolcs així com la possibilitat de carregar contenidors, maquinària pesant o càrregues especials.

Una multinacional tèxtil dona el tret de sortida a la ruta

La ruta inicia les seves operacions amb una càrrega IMPORT formada per uns 150 camions per al transport de mercaderies per compte d'una important multinacional tèxtil. L'operativa s'iniciarà amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts a la nit, possibilitant que els camions arribin a les instal·lacions logístiques a l'interior de la Península el dimecres a primera hora, on la mercaderia es processarà i des d'on es distribuirà a escala mundial el mateix dimecres o el dijous.

Tarragona serà el port amb la connexió més ràpida amb Turquia

Segons el president d'Ekol Logistics, Ahmet Musul, "la nova operativa suposarà que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, per sota dels 3 dies, i atès que es tracta d'una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils".

EKOL Logistics és una empresa amb una gran experiència en el transport intermodal. Ha convertit aquest servei en el seu avantatge competitiu i amb aquesta nova ruta fa una aposta clara i decidida per potenciar la intermodalitat anticipant-se a l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani.

Per la seva banda, el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, assegura que "la ruta i les possibilitats que obre són una important millora en el tràfic de la càrrega general i un pas endavant per al Port i per al territori".

"Estem convençuts que aquesta nova ruta beneficiarà els plans de diversificació de tràfics del Port, l'impuls de la intermodalitat i, al mateix temps, la potenciació de les inversions que està realitzant el port tarragoní: la construcció de la nova Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) i la Terminal intermodal de Guadalajara", destaca Cruset.

Paraules clau:

Notícies relacionades