Back to top

PortAventura fa un ERTO temporal

En un comunicat intern que s'ha enviat per sms a la plantilla, l'empresa ha anunciat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació.
port aventura

L'empresa PortAventura, un dels parcs turístics més importants del país, acaba d'anunciar en una circular interna un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació. El parc, que havia d'obrir portes a finals d'aquest de març, ha hagut de posposar la inauguració de la temporada a causa del coronavirus, un cas que de retruc afecta directament a la plantilla.

Es tracta d'una mesura que afecta més de 300 treballadors, que han estat notificats mitjançant un sms de la companyia. Segons expliquen en el comunicat intern, l'empresa ha posat en marxa un pla de contingència amb el qual pretenen enfortir la liquiditat dels seus comptes, flexibilitzar les polítiques de cancel·lació per reactivar les vendes i renegociar contractes amb proveïdors, a més d'aplicar l'ERTO a la plantilla. Un expedient que serà efectiu a partir de demà, 20 de març. El comunicat, elaborat aquest migdia, fa especial incís en la necessitat de complir les mesures de prevenció adoptades per les administracions superiors per fer front al contagi del Covid-19. Per tot plegat, defensen que la decisió es dóna per causa major.

ok

Es garanteix el cobrament del 90% del sou

L'empresa garanteix que els treballadors cobraran el 90% del seu salari, i a més, està disposada a afegir la quantitat que sigui necessària perquè l'ERTO permeti arribar a aquest percentatge de sou. 

A l'espera d'un possible segon ERTO

L'empresa té previst començar a trucar al personal fix-discontinu a partir del dia 10 d'abril. No obstant això, restaran a l'espera de les novetats sanitàries. En el cas que s'allargués l'estat d'alarma, es podria obrir un segon ERTO per aquest tipus de plantilla.

Calculen que, si es donés aquesta situació, aquesta tipologia de contractats poden arribar a ser prop de 1.500 persones.

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades