Back to top

Portes obertes al Pavelló dels Distingits del Pere Mata

Amb motiu del 'Dia Domènech i Montaner', l'Agència Reus Promoció celebra una diada especial
peremata

El proper divendres 27 de desembre, «Dia Domènech i Montaner», es commemora la data del naixement i la mort de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu, l'Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», responsable de la gestió de les visites a l'Institut Pere Mata, realitzarà per aquell dia una jornada especial de portes obertes al pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 18 h.

L'entrada és gratuïta per a tots els visitants i no es necessària la reserva prèvia. L’objectiu d’aquesta jornada és posar en valor l’obra d’aquest arquitecte, facilitant l’accés a una de les seves obres més emblemàtiques.

Referència modernista

Lluís Domènech i Montaner, reconegut com un dels arquitectes europeus més importants de la fi del segle XIX i principis el XX en el panorama de l’Art Nouveua europeu, va realitzar diferents obres a la ciutat de Reus, entre les que destaquen el conjunt de l'Institut Pere Mata (1898), la casa Rull (1900), la casa Navàs (1901-1907) i la casa Gasull (1911), sent la ciutat que compta amb més patrimoni de l'arquitecte, després de Barcelona.

La construcció de l'Institut Pere Mata va iniciar la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus i va marcar l'estil arquitectònic que posteriorment es va desenvolupar a la ciutat, principalment en l’obra de Pere Caselles.

Accions commemoratives

En el marc de les accions que realitza la Taula Domènech i Montaner, projecte en el que participen els ajuntaments de Barcelona, Canet de Mar i Reus per la seva vinculació amb la vida i l’obra de l’arquitecte, els altres muncipis també realitzen accions especials per commemorar aquesta efemèride. El Centre d’Estudis Domènech i Montaner de Canet de Mar ha preparat a la seva localitat la teatralització de la inauguració de la Casa Domènech l’any 1919 (en motiu del centenari de la Casa Domènech) i la II Vermutada Modernista.

L'acte es portarà a terme el dissabte 28 de desembre a les 12 h a la riera Sant Domènec i comptarà amb la col·laboració de la companyia teatral canetenca «El Centru», Ràdio Canet i dels Vermuts Olave.

Sorteig de 10 entrades dobles

L’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona es suma a la celebració a través d’una acció a les seves xarxes socials, i el mateix dia 27 de desembre, sortejarà 10 entrades dobles per realitzar les visites a algunes de les obres més destacades que l’arquitecte va realitzar a Barcelona: el Palau de la Música Catalana, el recinte modernista de Sant Pau, la casa Thomas i la Fundació Antoni Tàpies.

Notícies relacionades