Back to top

"El Porxo" decora l'arbre de Nadal de Benestar Social de Reus

Una desena de persones del taller de treballs manuals del club social "El Porxo" de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles ha decorat l'arbre, que representa el valor de la vida, l’amor i la solidaritat.

Enguany, l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles ha estat l'encarregada de decorar l'arbre de Nadal, que des d'aquest dimecres 15 de desembre, llueix a les oficines de la Regidoria de Benestar Social, ubicades a l'edifici de l'antic hospital. En concret, ha estat una desena de persones del taller de treballs manuals del club social "El Porxo" de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles qui ha fet la decoració de l'arbre de Nadal de Benestar Social. El conjunt de la decoració, format per llaços i flors de Nadal, representa el valor de la vida, l’amor i la solidaritat.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera molt positiva la tasca que aquesta entitat fa durant tot l'any a la ciutat: «L'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles és una associació membre del Consell Municipal de la Discapacitat molt activa i participativa, que treballa per promoure el benestar de les famílies que hi formen part i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental. A més, participen de manera molt activa en totes les activitats organitzades a la ciutat per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat i per acabar amb l'estigma entorn de la salut mental».

Cada any, una entitat social diferent s'encarrega de fer aquesta tasca. La decoració consisteix en treballs manuals amb motius nadalencs fets per les persones membres de l'entitat triada i penjar-los a l'arbre de Nadal.

Exposició «Salut mental en primera persona»

Fins al 30 de desembre, es pot visitar l'exposició «Salut mental en primera persona» al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) de dilluns a divendres, de 8 a 22 h, excepte per Nadal, quan el centre cívic només obre als matins i els dies festius està tancat. Es tracta d'una mostra de diversos treballs artístics organitzada per l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles.

Club social "El Porxo"

El club social "El Porxo" és un servei de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de Salut Mental i les seves famílies. En concret, aquest servei s'adreça a persones que, a causa d'un trastorn mental, tenen dificultats d'inserció social, d'integració comunitària al seu entorn natural i d'organització del lleure. L'objectiu és generar un marc de relacions socials per tal d'augmentar la participació i les diferents maneres de vinculació amb la comunitat mitjançant l'ocupació significativa del temps lliure.

La missió del Club Social és ajudar les persones amb trastorn mental a utilitzar les activitats de lleure per assolir quotes de salut, independència, participació, integració en la comunitat i qualitat de vida. Es tracta de promoure un estil de vida en el qual les activitats de lleure siguin importants per la persona, al mateix temps que s'incideix i es dona suport al projecte vital de cada persona.

Paraules clau:

Notícies relacionades