Back to top

Posar fi al canvi d'hora té diversos beneficis per a la salut

Mantenir l'horari d'hivern i apropar-nos a l'estil de vida europeu podria ser una realitat d'aquí a uns anys. Aquest canvi repercutiria a la nostra salut de manera positiva. Diversos estudis han observat que adelantar la rutina proporciona una millor qualitat de vida, així com la reducció de l'estrès i evita la possibilitat de patir problemes d'obesitat i diabètics. Això està relacionat amb el rellotge intern de les persones i les hores solars.
Hàbits alimentaris

Posar fi al canvi d'hora és un tema que s'ha debatit molt en els últims dies mesos. Mantenir l'horari d'hivern durant tot l'any aporta beneficis per la salut ja que s'ha estudiat científicament que a Catalunya, es dorm entre una i dues hores menys respecte la mitjana.

En aquest sentit, els especialistes en salut creuen que adelantar els horaris, així com començar la jornada laboral abans i conseqüentment, acabar-la a mitja tarda, aportarà una major qualitat de vida.

Això està relacionat amb les hores de sol i els ritmes circadians, o també anomenats, rellotges interns de les persones.

"Si adelantéssim els nostres horaris, ajudaríem a portar un ritme del nostre rellotge intern molt més semblant al que hauria d'estar relacionat amb la llum solar", comenta la dietista Núria Guillén.

Aquesta tendència cap a uns horaris més europeus provocaran una millor metabolització de les menjades i això redueix la possibilitat de patir problemes d'obesitat i de diabetis.

Paraules clau: