Back to top

Possible querella contra el govern pels dos immobles incendiats a Reus

La CUP denuncia la inacció del govern municipal pel que fa als incendis d'aquesta setmana en un edifici del carrer Vallroquetes i en una nau industrial abandonada del carrer Josep Prous i Vila.

Després dels incendis que van tenir lloc a Reus la nit del dimarts 27 d'octubre en un edifici ocupat i una nau industrial abandonada, la CUP culpa directament el govern reusenc i les seves regidories implicades. Creuen que aquests han tingut una actitud d'omissió i inacció tot i ja haver tingut altres incidents similars en ocasions anteriors. De fet, els cupaires expliquen que el passat gener ja van alertar, en comissió informativa, del mal estat de l'edifici del carrer Vallroquetes en el qual s'allotjaven tres joves.

Querella en fase d'estudi

El regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernández explica que la querella s'ha impulsat des de diverses entitats i una quinzena de persones a títol individual. Fernández detalla que com a mínim s'intentarà responsabilitzar a la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, la regidora de Serveis Socials, Montserrat Vilella, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Vázquez.

Inacció i omissió

Des del consistori, s'ha ordenat tapiar l'edifici del pis incendiat i també tancar de manera immediata les naus industrials de la zona que actualment estan buides. Malgrat tot, la CUP critica la tardança d'aquestes accions. També posen sobre la taula que la inacció del govern propicia l'aparició de màfies les quals s'aprofiten i fan negoci amb la misèria i l'emergència social.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades