Back to top

El PP demana la dimissió de Mendoza i replantejar el pacte de govern

Segons els populars, Mendoza està posant en perill l'Administració local a l'anunciar que cedirà espais per a la votació. A més, exigeixen al PSC que es replantegi la seva continuïtat a l'equip de govern després del que passi diumenge. Fet que els socialistes no contemplen perquè, diuen, el seu pacte afecta l'àmbit municipal.
Imatge del ple de l'Ajuntament de Cambrils

Després de la suspensió del ple d'aquest setembre a l'Ajuntament de Cambrils, on s'esperava un agitat debat sobre el referèndum de l'1 d'octubre, el grup municipal del Partit Popular ha demanat la dimissió de l'alcaldessa, Camí Mendoza, per la seva participació en els preparatius de la votació.

Els populars consideren que Mendoza està posant en risc als funcionaris municipals i la normalitat de l'Institució local. "La senyora Mendoza ha trencat el principi de neutralitat de l'Administració pública perquè signar un decret de suport a un referèndum il·legal demostra que ha deixat de representar moralment a una gran part de la ciutadania de Cambrils", ha assenyalat el portaveu del PP a Cambrils, David Chatelain.

Chatelain també ha demanat al PSC que, en cas que la votació s'acabi realitzant, haurien de "trencar el pacte actual de govern i explorar nous escenaris de governabilitat". Els socialistes, per la seva part, tot i mantenir la seva posició de no reconeixement respecte el referèndum, defensen que el pacte de govern a Cambrils es va establir en clau municipal. "Si algú comet una il·legalitat haurà d'afrontar les conseqüències però el Partit Socialista no és ni fiscal, ni jutge ni policia", ha afirmat la portaveu del PSC a Cambrils, Ana López.

El grup municipal dels socialistes a Cambrils ja va demanar al secretari un informe que expliqués què és el que pot i no pot fer l'Administració local en aquesta situació. A més, tenen la regidoria encarregada de la Seguretat Ciutadana i també han remarcat que la policia haurà de complir les ordres que els hi arribin.

Paraules clau:

Notícies relacionades