Back to top

El PP de Tarragona proposa canviar el nom de la URV per Universitat de Tarragona

Universitat de Tarragona i no Universitat Rovira i Virgili. Aquest és el canvi de nom que proposa el PP de Tarragona per tal d’equiparar el centre universitari a la resta de catalans, que porten el nom de la capital on estan situats. Els populars, que presentaran la moció al proper ple de l’ajuntament de Tarragona, asseguren que la modificació no comportaria un desprestigi per la ciutat de Reus, on hi ha diverses facultats de la URV.

El Partit Popular presentarà al plenari de l’ajuntament de Tarragona del proper 18 de gener una moció per canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili per Universitat de Tarragona. Així pretenen acabar amb el que qualifiquen d’injustícia històrica per a la ciutat, i creuen que és una forma de tornar a la normalitat. A més, el portaveu dels populars, Alejandro Fernández, assegura que la modificació no suposaria cap desgreuge respecte la ciutat de Reus.

Des del consistori reusenc ni l’alcalde, Carles Pellicer, ni la portaveu del PP, Alícia Alegret, han volgut fer declaracions respecte el tema. Només el grup municipal d’Ara Reus s’ha pronunciat dient que el canvi de nom és absurd i que el portaveu tarragoní s’hauria de preocupar més per evitar les retallades que pateix la universitat catalana. 

Des de la URV han emès un comunicat en què reiteren la seva preocupació per les dificultats econòmiques que tenen, i creuen que l’únic debat possible ha d’anar dirigit a la defensa de la universitat pública i de qualitat. Cal recordar que el nom de la URV es va decidir al Parlament català el 1991 per tal d’honrar la memòria de Rovira i Virgili, i qualsevol canvi hauria de passar per l’hemicicle.