Back to top

Practicar el català en establiments del Baix Camp

Una cinquantena d'alumnes del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura han fet pràctiques lingüístiques durant aquest tercer trimestre en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

Durant el maig i juny els alumnes dels cursos de català presencials de Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant han tornat a participar en les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL) organitzades pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL).

L'activitat és obligatòria per als alumnes que cursen Bàsic 3, però també es recomana a l'alumnat dels cursos de nivell elemental, ja que les converses proposades serveixen per reforçar els coneixements i practicar el català en espais reals amb l'ajuda dels comerços adherits al VxL, que enguany ja són 268 en total. Aquest trimestre els alumnes de l'Elemental 3 de Reus i Cambrils s'han animat a tornar-les a fer perquè, segons han comentat, ara mateix ja se senten més segur a l'hora de parlar en català.

Cada alumne ha de visitar tres establiments col·laboradors d'un total de deu que proposa el CNL on el responsable de l'establiment ha de segellar el fullet que porta l'alumne per certificar que han mantingut una conversa en català.

Un cop més, els alumnes de Reus, Cambrils i l’Hospitalet han fet una valoració positiva de les pràctiques.

Establiments participants

Els establiments que han participat: 

  • Reus: Cal Serret, Oxygen Gastrobar, Taverna Despertaferro, Interfinques, Llibreria la Lluna, Òptica Novalent, Casa Borrull, Farmàcia Suñer, Stil Barberà, Niepce.
  • Cambrils: la Llibreria Torrevisca, Quin cacau!, Electrònica Sergi, Òptica Art Visual, Ferreteria L’Estació, Rosa Modes, Pinsos i Llavors Martí, Perruqueria Raquel, Llibreria Escrivà i Cinema Rambla de l’Art.
  • Hospitalet de l'Infant: la Papereria Cèlia, La Llibreria, Siurell SCP, Electrohogar Gisbert, Electrodomèstics Zambudio, Roba Íntima Marta Escoda, Joguines Carreres, Fast & Clean, Jaume Cire Centre Veterinari i Deviteca Espai Gastronòmic.

Paraules clau:

Notícies relacionades