Back to top

Prades acull el 32è Concurs de gossos d'atura

Prades omple de gom a gom el seu camp de futbol amb el 32è Concurs de Gossos d'Atura, un esdeveniment en què els gossos i les ovelles prenen completament el protagonisme. D'entre els setze participants, el primer premi se l'ha endut el pastor navarrès i el seu gos "Aske".
Imatge del gos adreçant les ovelles

Disciplina, intel·ligència, autocontrol i astúcia. Aquestes són algunes de les qualitats que han demostrat els gossos i pastors al 32è concurs internacional de Prades.

El certamen, que ha durat quatre hores, s'ha realitzat en dues fases diferents.  En la primera prova s'han introduït canvis respecte de les edicions passades, cedint així el protagonisme a la relació entre pastor i gos; i la segona fase, apta únicament pels equips millor qualificats, són els que passen a la final.

El primer premi se l'ha emportat el pastor navarrès José Antonio Aluztiza, amb l'ajuda del seu fidel company "Aske", un pastor basc de tres anys. Tot i haver començat amb mal peu, el participant s'ha posat les piles i ha decidit anar per la primera posició. La gran sintonia entre el pastor i el gos, i les seves habilitats, han fet que el duo aconseguís un total de 157 punts, 14 per damunt del segon lloc. Darrere seu, s'hi han situat l'Ismael Boix i la seva gossa "Neska", ambdós provinents de les terres valencianes; i finalment, en Miquel Adrover i el seu gos "Xeco" han quedat en tercera posició.

Des del consistori, valoren molt positivament la bona acollida de l'esdeveniment.

Enguany, al concurs hi han participat un total de 16 pastors provinents de diferents territoris, com Catalunya, País Basc, Mallorca, País Valencià, Terol o França. 

Paraules clau: