Back to top

Prades aposta pels guies de muntanya

Prades tindrà guies de muntanya per millorar l'oferta turística i protegir el mediambient. La voluntat de l'Ajuntament és millorar la conscienciació dels visitants, sobretot a l'estiu, quan el municipi gairebé multiplica per deu la seva població.
L'Ajuntament de Prades vol fomentar entre totes aquelles persones principiants en l'excursionisme o que desconeixen les muntanyes de Prades la cultura d'anar acompanyat d'un guia.

Instaurar la cultura d'anar a la muntanya amb un guia. Aquest és un dels objectius que l'Ajuntament de Prades vol fomentar entre totes aquelles persones principiants en l'excursionisme o que desconeixen les muntanyes de Prades. De moment, un dels empleats del consistori és expert en barranquisme i aquesta plantilla es vol ampliar per donar una millor oferta turística. L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, destaca que 'tenim professionals i experts reglats en diferents disciplines, però a mesura que els anem englobant podrem aconseguir una carta molt àmplia'. 

Tot i l'aposta pels esports de muntanya com atractiu turístic, el projecte Guies de les Muntanyes de Prades també busca protegir l'espai i evitar malmetre l'entorn. El tècnic de l'Oficina de Turisme i guia de muntanya, Pep Lleonart, destaca que 'tenim unes muntanyes molt grans, però petites a la vegada i, lamentablement, en diverses ocasions s'han malmès i encara hi podem posar remei'. 

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les múltiples activitats que ofereix la vila vermella aquest estiu. Els dies 15 i 16 de juliol es podrà gaudir de la quarta edició de la fira del vi i del cava de Prades. Ben aviat, es començaran les sortides nocturnes astronòmiques i es viurà el 18è Festival Internacional de Música i Clarinets. Serà l'agost quan es podrà gaudir del trentè concurs de gossos d'atura.

Paraules clau: