Back to top

Prades cancel·la la Festa de la Farigola

L'Ajuntament de la vila vermella ha anunciat la suspensió d'aquesta tradicional festa i també els diversos actes previstos per aquest mes de maig.
imatge de la font de Prades decorada amb motius florals en el marc de la Festa de la Farigola 2019

Arran de l'emergència sanitària produïda per la COVID-19, l'Ajuntament de Prades ha cancel·lat els actes que s'havien de celebrar durant el proper mes de maig incloent la tradicional Festa de la Farigola.

El certamen se celebra per donar la benvinguda a la primavera en temps de floració i és una de les festes més veteranes de la vila vermella amb més de 40 anys de tradició.

Una festa amb molta tradició a Prades

És la primera vegada que es cancel·la la Festa de la Farigola que s’ha celebrat durant més de 40 anys. Només s’ha canviat de dates per no coincidir en el eleccions en dues ocasions. La festa requereix molt de temps de dedicació i preparació ja que el seu principal atractiu són les decoracions de façanes i racons amb ornaments florals. L’Associació de dones s’havien estat reunint des del 5 de novembre cada dimarts per preparar les decoracions fins que es va declarar l’estat d’alarma. Actualment, aquest grup de dones juntament amb altres voluntàries del poble estan fent bates pels sanitaris i  mascaretes.

se suspen la festa de la farigola de Prades. Imatge d'una nena vestida de pubilla que reperteix farigola

Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, a aquestes reunions de benvinguda a la primavera, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies amb més de 40 edicions a l’esquena.

Altres actes del mes de maig, també suspesos a Prades

Per altra banda el municipi també ha hagut de suspendre altres actes com les observacions astronòmiques i el dinar de Sant Isidre. Tampoc es realitzarà la cursa Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada que te el seu inici i final al poble de Prades. En aquest cas però queden anul·lades les modalitats de distàncies llarguesUltra 110km, Long 87km i Half 53km, i en canvi queden posposades a una nova data dins d'aquest any les modalitats de distàncies curtes Trail Prades 21k, 10k run o trek i Start 5k.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades