Back to top

Prades reclama presència policial

L'alcaldessa de la vil·la vermella, Lídia Bargas, insisteix que cal trobar solucions a la manca d'efectius durant la temporada d'estiu.

Després d'un cap de setmana d'intensa calor, amb alertes arreu de Catalunya per l'elevat risc d'incendis, l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, assegura a Canal Reus que "no tenim els recursos ni humans ni econòmics per garantir el que es reclama des del govern". Bargas ha estat aquest migdia la protagonista de l'entrevista al Notícies. 

L'alcaldessa de Prades critica que el municipi "no fos al Pla Alfa", com sí que ho estaven altres zones del territori, com el Parc Natural de Montsant: "el fet de no ser parc natural ens ha perjudicat", assegura. A més, diu que hi ha hagut "tensions" per garantir que es complien les mesures decretades per les administracions. 

Crida a una solució urgent

No és el primer cop que Prades es queixa que, en èpoques d'elevada presència de turistes, s'evidencia més que mai la manca d'efectius policials a les muntanyes. "Ens trobem a una hora en cotxe de Reus, i això es nota", diu ara. "Com tothom, també tenim baralles i ampollades i caldria trobar una solució ràpida". Prades havia arribat a plantejar una policia local mancomunada amb la resta de municipis de les muntanyes de Prades, però el govern català mai ho va veure amb bons ulls.

Per a tenir policia local, fa falta una massa crítica de població constant durant l'any. Si bé és cert que a Prades se superen les 6.000 persones a l'estiu, la resta de l'any, la situació és ben diversa. 

Paraules clau:

Notícies relacionades