Back to top

Prat va ocultar que cobrava d'un gran proveïdor mentre era president de l'ICS

Un informe de l'Agència Tributària incorporat al sumari del cas Innova determina que Josep Prat hauria cobrat un total de 142.240 euros d'un proveïdor privat
Josep Prat

L'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, va ocultar a la Generalitat quan va assumir el càrrec que estava cobrant grans quantitats de diners d'un gran proveïdor sanitari, segons informa El País.

Prat hauria ocultat a la Generalitat que, quan va ser nomenat per l'aleshores conseller de Salut, Boi Ruiz, pre ocupar la presidència de l'ICS estava cobrant del grup ERESA. Al llarg de l'any 2010 hauria cobrat un total de 142.240 euros, segons consta en un informe de l'Agència Tributària inclòs en el sumari del cas Innova. Després de ser nomenat per a tots dos càrrecs, Prat va seguir cobrant de l'empresa quatre mesos més, concretament,  7.080 euros mensuals, segons consta en el mateix informe

Des d'Eresa, que compta amb Cetir, una de les majors empreses de diagnòstic de la imatge, s'explica que els pagaments es van fer en base a uns contractes d'assessoria fruit de les gestions fetes per Prat per tal que l'empresa entrés al mercat de la República Dominicana. No obstant això, Cetir era una de les principals candidates per aprofitar-se de la venda o adjudicació de l'empresa pública Institut de Diagnòstic per Imatge (IDI), una mesura que es va posar sobre la taula durant el primer mandat d'Artur Mas.

 

Prat, peça clau del cas Innova

La CUP va portar als tribunals l'acumulació de càrrecs de Prat que, a més de presidir l'ICS, era director d'Innova i vicepresident del grup privat USP Hospitals. Malgrat que Salut el va autoritzar a comptabilitzar els tres càrrecs, Prat va acabar dimitint d'Innova per la pressió social. Precisament, els grans problemes de Prat s'han donat en el terreny judicial, en el cas Innova.

En la peça principal de la macrocausa, la Fiscalia ha sol·licitat per a Prat 10 anys de presó per delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació i tràfic d'influències per hacer contractat a Innova il·legalment com a consultor l'exdirector del Servei Català de la Salut, Carles Manté. En el cas Innova, Prat també està acusat d'utilitzar la seva empresa Wainplais per lucrar-se a un centre de menors públic.

Paraules clau:

Notícies relacionades