Back to top

De Pratdip al món

Portugal, Polònia i Hongria. Són les tres destinacions on una quinzena d'alumnes de primària de l'escola Santa Marina de Pratdip faran una estada Erasmus+ aquest curs.
prat

Un Erasmus és una experiència que serveix per conèixer món i cultures diferents a la pròpia. Els alumnes de primària de l'escola Santa Marina de Pratdip estan a punt de descobrir-ho en les seves pròpies carns aquest curs escolar. Una quinzena d'estudiants viatjaran a Polònia, Hongria i Portugal a partir del proper trimestre. Cinc alumnes, juntament amb els seus professors, participaran en cada estada, d'una setmana de durada. 

El director del col·legi, Eduard Planes, apunta que ser escollit per participar en el projecte no és sinònim d'anar d'excursió, sinó d'haver treballat molt per merèixer una plaça al viatge. D'aquesta manera, s'han valorat una sèrie d'aspectes en els joves per tal de decidir qui durà a terme l'estada a l'estranger. El domini de l'anglès, la implicació en el dia a dia o el comportament a classe són tres d'aquests aspectes que s'han tingut en compte. 

En aquestes estades, d'una setmana de durada, es treballaran els diferents tipus d'intel·ligència que existeixen. En el cas dels alumnes d'aquest municipi, el seu punt fort és la intel·ligència matemàtica. Tot i això, en els viatges el vincle que unirà totes les activitats és la pràctica de l'anglès.

Paral·lelament, l'escola Santa Marina acollirà alumnes polonesos, hongaresos i portuguesos. Serà entre finals de primavera i principis d'estiu. En aquesta estada, s'adaptaran les classes per poder treballar especialment la intel·ligència matemàtica a partir d'activitats vehiculades a través de l'anglès, a la vegada que s'organitzaran activitats per descobrir el patrimoni històric, cultural i natural del territori. Prèviament, a principis del mes de novembre, part de l'equip docent del centre va viatjar fins a Portugal,més concretament fins la ciutat d'Almeirim, on va fer un primer contacte amb els professors de la resta d'escoles participants en el programa Erasmus+. Així, van poder compartir experiències i tancar dates dels següents viatges que realitzaran amb els infants.

No és el primer cop que aquest col·legi participa en un projecte com aquest. Fa uns anys ja va implicar-se amb un Comenius, malgrat que en aquella ocasió només hi va prendre part l'equip docent. Ara, s'aposta per fer-ho extensible a una quinzena de nens i nenes que podran, a partir d'aquests viatges, conèixer noves cultures i ampliar la seva visió del món.

Paraules clau: