Back to top

Precaucions a les platges, un bé necessari

Una dona de 51 anys ferida de gravetat després d'estar a punt d'ofegar-se a la piscina d'un càmping de Mont- Roig del Camp. A hores d'ara es troba ingressada a l'Hospital Joan XXIII. El seu cas no és únic. El nombre d'ofegaments acostuma a incrementar durant la temporada d'estiu. Més de la meitat es produeixen a la platja o a la costa. Per evitar-los, tota precaució és poca, sobretot quan hi ha nens al voltant.
Les platges de Cambrils aquest estiu

Amb l'arribada de l'estiu, les platges es converteixen en un dels punts amb més afluència de les ciutats costaneres. Locals i turistes omplen la sorra i acudeixen al mar per refrescar-se en família. Tot i que és un lloc de diversió, les platges tenen els seus riscos. La tranquil·litat del Mar Mediterrani fa que els ofegaments no siguin habituals. Tot i així, sempre se'n produeix algun. Per això, cal extremar la precaució i, sobretot, mantenir controlats als més petits

La supervisió en el bany dels infants és molt important per a la seguretat. Els petits no solen ser conscients dels riscos que comporta el mar i és feina dels adults estar-ne atents. I tot i que cada cop i hi ha més consciència sobre aquesta necessitat, des de l'empresa de socorrisme alerten que cada vegada hi ha més nens perduts i sense vigilància.


Per tal d'evitar pèrdues, totes les platges posen a disposició dels pares unes polseres identificatives per als més petits. La crema i la hidratació també són fonamentals, sobretot en les hores centrals del dia.

A més, perquè la platja sigui un lloc d'esbarjo i diversió per a tothom, els socorristes no només s'encarreguen de la vigilància dels banyistes sinó que també ofereixen la possibilitat que gent amb discapacitat pugui refrescar-se amb l'ajut d'una cadira adaptada.

Paraules clau: