Back to top

El Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri de Reus ja té dates

El concurs arriba a la desena edició i se celebrarà del 23 al 25 de març al Teatre Fortuny.

El Consorci del Teatre Fortuny, conjuntament amb la Fundació Privada del Teatre Fortuny, recuperen la desena edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que s'havia de celebrar el 2021 i que va quedar posposat per culpa de la pandèmia. Concretament, aquest concurs es farà del 23 al 25 de març al teatre de la plaça del Prim. 

Tot i així, per motius relacionats amb l’estat de la pandèmia, en aquesta ocasió el concurs no clourà amb la Gala, que s’acostumava a celebrar el dissabte. Com és habitual aquest concurs compta amb un jurat de prestigi internacional, que enguany presideix José Carlos Martínez format per Jone San Martín, Agnès Letestu i Henning Albrechtsen. Arantxa Argüelles serà la mestra de dansa clàssica i Lluís Carmona l’acompanyarà al piano. 

Activitats paral·leles

Com a activitats en paral·lel al concurs, la Fundació organitza un taller de dansa per a persones sordes de la mà de Jone San Martín, ballarina, coreògrafa i membre del jurat del Premi. A més San Martín també participarà en el cicle Prosceni Reddis Bartrina, en el que conversarà amb Cristina de Anciola, ex ballarina, coordinadora artística del Premi Roseta Mauri, el dimarts 22 de març 2022

Es tracta d'un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que s'organitzen a l'estat espanyol i un dels que aporta més projecció als guanyadors i finalistes. Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l'Ajuntament de Reus).

A més, el palmarès inclou més beques que en altres edicions; un premi beca d'estudis atorgant per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres; una beca d'estudis del Reial Ballet Danès; un premi del públic dotat amb 600 euros atorgat per l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; dues beques d’estada al Ballet de Ljubljana, una beca curs intensiu d'Endanza València 2022; i dues beques atorgades pel Barcelona Dance Centre. 

Paraules clau:

Notícies relacionades