Back to top

Preocupació al Sant Josep Obrer per la presència de xeringues

Els veïns del Barri Sant Josep Obrer els preocupa l'incivisme que encara es respira als seus carrers i als voltants. Des de fa temps que s'hi troben xeringues usades als afores del barri i als veïns els preocupa que aquest incivisme s'apropi cada vegada més cap a les zones residencials.
Els veïns del barri Sant Josep Obrer preocupats per la presència de xeringues

Aquestes queixes se sumen a la problemàtica que viu el barri amb l'ocupació il·legal i incívica de pisos i la delinqüència que pateix la zona. Xeringues usades i envasos de metadona. Són exemples del que els veïns del Barri Sant Josep Obrer sovint es troben als voltants del seu barri. Trobar aquests tipus de residus es força habitual a la zona del Tecnoparc on els veïns han denunciat diverses vegades aquest panorama a la Guàrdia Urbana de Reus. La policia ja ha netejat la zona en algunes ocasions però segons els veïns, no s'està solucionant el problema des de l'arrel, ja que al cap de poques setmanes en tornen a aparèixer.

Eduardo Navas és president Associació de Veïns Sant Josep Obrer "esperem que posin les mesures necessàries perquè això segueixi. Crec que si l'Ajuntament instal·lés una zona especifica on aquestes persones poguessin anar a consumir, se solucionaria el problema. Aquí davant, a l'hospital els hi sonen la metadona i el lloc que els hi queda més a prop per anar a injectar-se és aquesta zona. Això òbviament ens molesta".

Als veïns els preocupa la situació, ja que molts dels residents passegen amb la canalla o amb animals per aquestes zones i cada vegada s'estan trobant aquests objectes més a prop del Barri.

Navas ha afegit que "el mes passat se'n van recollir 400 d'aquestes xeringues. En una vorera només se'n van trobar 160 i ara tornem a estar igual. Aquesta zona està altre vegada igual i el que ens preocupa és que tot plegar vingui cap al barri".

Per altra banda, Dolores Torres és veïna del barri i explica que "sí que ens preocupa perquè d'ençà que van fer els accessos nous, la gent va caminant per aquesta zona, i es veuen molt fàcilment i és perillós. Per allà passegen molts nens i mai se sap que poden fer".

Aquest però no és l'única qüestió que els preocupa. Els veïns ja es queixen des de fa temps de les problemàtiques que pateixen al barri. Segons diuen, hi ha pisos ocupats de manera incívica i els seus habitants sovint causen aldarulls. Actualment s'han aplicat mesures com la instal·lació de càmeres de vigilància a alguns carrers i la policia freqüenta més el barri. Els residents veuen una millora en la convivència de la zona però també diuen que queda molta feina a fer.

Respecte a aquest incivisme del centre del barri, la Dolores afegeix que "des de les últimes queixes sembla que ha millorat una mica. El que passa és que tampoc ens podem adormir perquè a vegades la tranquil·litat dura poc. De moment ens sentim una mica més segurs i el que volem és això, que hi hagi presència policial que vagi més a peu però no un dia ni dos, sinó més sovint, que la gent vegi que estan allà perquè sinó no ens en sortirem d'aquesta problemàtica".

Actualment al barri hi ha més d'una vintena d'habitatges ocupats i segons els residents, prop de 75% d'aquests pisos causen problemàtiques a la zona i a el seu veïnat.

Paraules clau:

Notícies relacionades