Back to top

El president del Bravium: "Estic decebut, sorprès i indignat"

Ferran Figuerola ha escrit una carta pública en la qual assegura que les pretensions de l'església sobre el Centre Catòlic atempten contra la llibertat d'expressió.

Ferran Figuerola, el president del Bravium Teatre, considera inacceptables les noves condicions de l'Arquebisbat de Tarragona sobre la cessió de l'espai cultural del carrer de la Presó a la ciutat de Reus. Figuerola assegura que l'entitat que presideix se sent "menystinguda" i carrega contra l'actitud de l'església que, dos mesos i mig de presentar un principi d'acord amb l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona, ara afegeix noves pretensions a la cessió de l'immoble a Reus. 

El que més inquieta Figuerola és el fet que es presentés el preacord en roda de premsa i que posteriorment s'hagi volgut canviar les condicions d'aquest preacord. Es pregunta en veu alta què en pensa de tot plegat la Prioral de Sant Pere, propietària de l'edifici, i concretament el Prior, que va participar de l'exposició pública de l'acord amb els dirigents polítics de la ciutat. 

Contra la llibertat d'expressió

Sigui com sigui, el que més indigna Figuerola és el fet que l'Arquebisbat vulgui condicionar la cessió de l'edifici al control dels espectacles i actes que s'hi puguin organitzar per garantir la moral cristiana. A més, també critica les condicions econòmiques que volen imposar, reduint la cessió a 50 anys i fent pagar un lloguer els darrers 25 anys. Tot plegat amb l'afegitó que l'Ajuntament es faci càrrec del manteniment de l'edifici i que a més els deixin una planta sencera. 

Paraules clau:

Notícies relacionades