Back to top

A presó per estafa, amenaces i compres fraudulentes a Reus

Entre l’apropiació de diners i joies, compres i altres operacions, el detingut es va apropiar de més de 300.000 euros

Els Mossos d’Esquadra de Reus van detenir dimarts passat un home de 30 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa bancària i un altre d’amenaces.

Les gestions d’investigació es van iniciar a principis del mes de desembre de l’any passat després que una primera víctima denunciés que havia lliurat 8.000 euros en efectiu a un suposat treballador de la seva entitat bancària i posteriorment es va adonar que l’havien estafat. L’home va fer-li creure que havia pogut neutralitzar uns moviments fraudulents d’un elevat import al seu compte bancari i que era recomanable no tenir diners ni objectes de valor a casa.

Amb aquest argument i amb el compromís de dipositar-los en una caixa de seguretat, els hi va passar a recollir una estona més tard. A més, es va endur diverses joies valorades en 183.000 euros, i va aconseguir que la víctima li transferís més de 45.000 euros en un compte bancari i li facilités el codi de seguretat de les seves targetes. En només dos dies, es van efectuar pagaments i reintegraments per valor de més de 3.800 euros.

L'home va tornar a actuar

Mentre els investigadors van començar a treballar amb aquesta estafa de 239.800 euros entre diners i joies, el desconegut va tornar a actuar en dues ocasions més, en concret els passats dies 12 i 17 de març. Va utilitzar exactament el mateix pretext per obtenir diners, joies i l’accés a les targetes bancàries de les víctimes.

En el segon cas, l’estafador es va traslladar fins al domicili de la víctima per recollir-li les joies i tres targetes de crèdit de les quals seguidament va efectuar diversos reintegraments de fins a 2.900 euros i compres per valor de 640 euros més. El desconegut a més, va trucar posteriorment per amenaçar-la de mort si no pagava una quantitat de 20.000 euros.

En el tercer i darrer cas, l’home es va endur les joies després de convèncer la víctima que havia de fotografiar-les. A més, també es va apropiar de la seva llibreta i targeta de crèdit d’on seguidament es van registrar fins a tres moviments que van comportar la retirada de 1.900 euros del seu compte.

Podria haver-hi més detencions

La investigació continua oberta i es podrien detenir més persones perquè es creu que aquest home no va actuar sol. El detingut va passar ahir disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus i l’autoritat judicial va decretar el seu ingrés a presó.

Paraules clau:

Notícies relacionades