Back to top

Pressió de la Guàrdia Urbana contra l'alcohol al carrer

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 244 actes per consum d'alcohol a la via pública en els últims 3 mesos. Consumir alcohol a la via pública i miccionar al carrer són les conductes incíviques més denunciades.
consum alcohol

La Guàrdia Urbana de Reus reforça la pressió contra l'incivisme i el consum d'alcohol a la via pública. Així ho ha confirmat el mateix cos policial després d'haver tancat el mes de març amb un total de 244 actes aixecades per aquesta qüestió durant els primers mesos de l'any. Una dada que s'ha multiplicat, ja que l'any passat es van aixecar un total de 92 actes.

El cos policial reusenc destaca que la majoria de comportaments incívics denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, els quals no acostumen a respectar el descans dels veïns quan surten al carrer. 

La Guàrdia Urbana porta a terme diferents accions per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l'oci nocturn amb la resta d'activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública.

Juntament amb els locals d'oci nocturn, la Guàrdia Urbana ha fet campanyes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

Rècord d'actuacions policials contra l'incivisme

La Guàrdia Urbana va tancat el 2018 com l'exercici amb major pressió policial contra l'incivisme dels darrers anys. En total va aixecar 2.453 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l'oci nocturn. Consumir alcohol a la via pública i miccionar al carrer són les conductes incíviques més denunciades per la Guàrdia Urbana: Consum d'alcohol, 858 actes, i miccionar, 756.

Paraules clau: