Back to top

El preu del lloguer cau prop d'un 2% a Reus

Reus és la ciutat que més ha patit la caiguda de preus en els pisos de lloguer. Segons un estudi de la Universitat de Navarro i una empresa immobiliària virtual, el preu de l'habitatge de lloguer ha baixat un dos per cent i se situa a 6 euros el metre quadrat. Per als agents immobiliaris, la necessitat ha provocat que moltes famílies optin al lloguer i descartin la compra.

Lloguer a 290 euros, a 350 o 575. El preu dels lloguers a Reus ha caigut gairebé un 2% durant el 2013. Unes dades que es desprenen d’un estudi realitzat conjuntament pel centre IESE de la Universitat de Navarra i l’empresa immobiliària virtual fotocasa. De fet, la capital del Baix Camp també destaca perquè és el municipi amb la caiguda de preus més acusada de tota la demarcació de Tarragona. El preu mig de l’habitatge de lloguer se situava a final d’any en els 6 euros el metre quadrat mentre que la mitjana a Catalunya és de més de 8 euros. Des de l’associació d’immobiliàries de Reus, Acordia, coincideixen en aquest descens del preu i argumenten que la oferta i la demanda de lloguer d’immobles s’ha incrementat a parts iguals. Per tant, les immobiliàries han hagut d’adaptar-se al mercat.

Hi ha immobiliàries que asseguren que en general els preus dels pisos de lloguer han baixat un 20% respecte als últims anys i que s’ha duplicat la quantitat de persones que opten per aquesta opció en lloc que per la compra A més expliquen, que la gent jove és la més interessada en llogar sobretot pisos petits a baix preu.

Alguns agents immobiliaris asseguren que durant aquest mes de gener del 2014 s’ha notat una reactivació de la signatura de contractes de lloguer però que també s’han tancat més operacions de venda que al gener del 2013. També afegeixen que la tendència de la compra d’habitatges anirà a l’alça quan es reactivi l’economia perquè aquesta és una tradició molt arrelada al país, a diferència de l’opció de lloguer que s’ha incrementat per necessitat.