Back to top

El preu de la llum, en rècords històrics

Aquest dimarts s'enfilarà fins als 120 euros per megawatt hora. És el triple del que es pagava ara fa exactament un any, el segon dimarts d'agost del 2020

Aquest dimarts, el preu de la llum torna a escalar fins a xifres de rècord. A ple agost i a les portes d'una onada de calor, amb les temperatures que tocaran sostre entre aquest dimecres i aquest diumenge arreu del país, el preu de l'electricitat supera el rècord assolit a principis d'aquesta mateixa setmana.

Si dilluns es va arribar pràcticament als 107 euros per megawatt hora, aquest dimarts el preu serà cinc euros superior, fins als 111,88€/MWh. Són dades històriques, justament dos mesos i una setmana després de l'entrada en vigor de la nova tarifació elèctrica que diferencia, per franges horàries, el preu.

Un pic de 120 euros per megawatt hora

Doncs bé, l'hora amb el preu més elevat d'aquest dimarts serà entre les vuit i les nou del vespre. A aquella hora s'arribarà als 120 euros per megawatt hora. Si comparem aquesta xifra amb el segon dimarts d'agost del 2020, l'any passat, el preu és tres vegades superior. Aleshores es pagava la llum a gairebé 39 euros el megawatt hora.

El darrer mes, el preu de la llum, a excepció dels caps de setmana, que es tarifen en la franja més baixa, pràcticament sempre ha estat per sobre de 100 euros el megawatt hora. Les explicacions, són les previsions d'increment de consum arran l'onada de calor, una menor contribució de l'energia provinent de fonts renovables així com també el bai nivell de reserves de gas a Europa. Aquest escenari, òbviament, posa els pèls de punts a la ciutadania.

Els reusencs descontents

Paraules clau:

Notícies relacionades