Back to top

Prevenció i formació: les armes contra l'abús de drogues i tràfic il•lícit

Formació i prevenció. Són les dues eines que reclamen les associacions d'usuaris de drogues per tal de millorar la qualitat de vida d'aquestes persones. Des de la capital del Baix Camp, l'entitat ARSU-Reus Som Útils s'ha unit a la campanya 'Recolzi, no castigui', que s'ha fet a escala internacional
ARSU

Recolzar i no castigar. És la demanda que fan les entitats d'usuaris de droga d'arreu del món en en Dia Internacional de les Nacions Unides contra l'Abús de Drogues i el Tràfic Il·lícit. Cada 26 de juny, surten al carrer per reivindicar el respecte a aquestes persones, però especialment per posar en evidència que les lleis de drogues escrites durant els anys seixanta han quedat obsoletes a l'actualitat. L'entitat Reus Som Útils ho ha denunciat des de la plaça de la Dona Treballadora. Toni Llort, responsable de programes de redució de danys i salut comunitària de l'hospital Sant Joan i representant d'ARSU ha posat sobre la taula les dades que evidencien que les polítiques mundials de drogues han fallat: "Cada any es gasten més de 60 milions de dòlars en forces de l'ordre i repressions a les persones usuàries de droga a tot el món. La solució no és castigar, sinó donar la formació i la prevenció a aquestes persones per allunyar-los d'aquestes addiccions", assegura.

El tràfic il·lícit és l'altra vessant que es posa a la llum pública en aquesta jornada. Es tracta d'un aspecte on la regularització de cada govern podria invertir la situació en molts països, segons ARSU. Llort considera que si cada país tingués un control més exhastiu envers aquest negoci il·legal, seria més fàcil posar-li punt final.

Aquesta tarda està prevista una trobada a Ciutat Vella de Barcelona per pressionar a les administracions que s'inverteixin els recursos necessaris en sales de consum supervisat i sales de fumar amb material higiènic per consumir, d'aquesta manera consideren que s'empodera als usuaris per tal de superar les seves addiccions.

Paraules clau:

Notícies relacionades