Back to top

La Banda Simfònica programa un segon concert amb dues bandes sonores emblemàtiques

El 3 de gener, durant el seu concert d'aniversari, portaran al Teatre Bartrina peces de le sagues cinematogràfiques del Senyor dels Anells i Harry Potter

La Banda Simfònica de Reus té per costum començar l'any amb un concert especial. El del seu aniversari sol ser una oportunitat per sortir de repertoris més clàssics, i si l'any passat van optar per rememorar les grans cançons de l'electrònica dels anys 90 i 2000, enguany s'han decantat pel cinema. Les bandes sonores del Senyor dels Anells i Harry Potter sonaran al Teatre Bartrina de Reus el pròxim 3 de març, i ho faran per partida doble.

Després d'exhaurir en temps rècord les entrades per al passi de les vuit del vespre, la Banda s'ha vist obligada a programar un altre concert a les cinc de la tarda del mateix 3 de gener. Una situació que els suposa un afegit de motivació, però també un repte. Joan Ramon Reverté, director de la Banda Simfònica de Reus, "està entre la motivació i un poc, entre cometes, la preocupació, perquè s'han d'aguantar dos concerts en un sol dia". Explica que "sempre és pesat amb aquest tipus de repertori, que sol exigir bastant, sobretot als metalls".

Nou peces dels universos del Senyor dels Anells i Harry Potter

Tot i això, confia que "l'eufòria de tenir la sala gairebé plena dues vegades també motiva bastant al músic". Des de la Banda Simfònica són conscients que els concerts de bandes sonores, especialment de sagues cinematogràfiques com El Senyor dels Anells i Harry Potter tenen tirada. Tot i això, no s'esperaven haver de programar un segon passi per al qual ja s'han venut força entrades.

El que sí que compten és satisfer els fans d'aquests universos fantàstics. Reverté explica que "farem quatre temes de pel·lícules de Harry Potter i tres arranjaments sobre les pel·lícules del Senyor dels Anells, i també dues peces basades en el Senyor dels Anells, però que no tenen res a veure amb la música de la pel·lícula, tot i que podrien haver-ho sigut". Aquestes dues peces, de fet, són obra de Johan de Meij, compostes quinze anys abans de l'estrena de les pel·lícules.

"És un compositor holandès que va fer una simfonia fa 30 o 35 anys que té moviments dedicats a personatges clau, i nosaltres farem Gandalf i els Hobbits", detalla. El tres de gener, una seixantena de músics donaran vida a aquestes obres en una proposta que, a la Banda Simfònica, expliquen que serveix per preparar la temporada. També econòmicament, i és que omplir el Teatre Bartrina dues vegades en un dia, o acostar-s'hi, els permet tenir cert coixí per planificar la seva participació en concursos internacionals, com el de Kerkrade de l'any passat, o el d'Itàlia on viatjaran el pròxim mes de març.

Paraules clau:

Notícies relacionades