Back to top

Primàries Reus vol assegurar una alcaldia independentista

La plataforma s'ha presentat davant unes 200 persones, amb la presència de l'ANC, els Avis i Àvies per la Llibertat i Òmnium entre d'altres, encara que no hi ha assistit cap representació de PDeCat, d'ERC ni de la CUP.
no hi ha assistit cap representació de PDeCat, d'ERC ni de la CUP

Primàries Reus ha fet la seva posada de llarg davant de 200 persones per presentar la seva proposta de cara a les properes eleccions municipals. El grup ha remarcat que no és un partit polític, sinó que es configura com un instrument amb base republicana que té com a objectiu principal assegurar una alcaldia independentista. "L'objectiu d'aquesta llista és guanyar les eleccions. No ens podem permetre que les forces independentistes tinguin menys vots que Ciutadans, com vam veure a les eleccions del 21 de desembre", diu la portaveu de Primàries Reus, Cristina Altadill.

A la presentació hi han assistit representants dels Avis i Àvies per la Llibertat, la Plataforma per la Sedera, Demòcrates per Catalunya i DeNou Reus entre d'altres, encara que no s'ha comptat amb la presència de cap membre de PDeCat, ERC o la CUP. Des de Primàries és lògica aquesta reticència per part dels partits polítics, ja que aquesta nova proposta suposa un trencament del sistema hermètic de llistes tancades per fer-hi entrar el ciutadà. "Primàries no és una llista unitària que està configurada per diferents partits polítics. Nosaltres promovem que hi hagi gent que procedeixi de partits, però també de la societat civil amb un programa que s'haurà de votar", afegeix Altadill.

L'acte ha comptat amb els parlaments de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie i la portaveu de Primàries Barcelona, Diana Coromines. Fins ara, Primàries Catalunya compta amb 20.000 inscrits i una trentena de candidats a Primàries Barcelona, que es presentaran d'aquí poc. A Reus, la llista s'està bastint des de fa 4 mesos i fins ara s'ha aconseguit al voltant de 400 adhesions. L'objectiu és augmentar aquesta xifra després d'aquesta presentació pública.

Paraules clau: